Kreme i Melemi

Peptidna kozmetika prirodni prijatelj vaše kože

Za one koji traže najbolje sastojke za svoju kožu, proizvođači kozmetike moraju ponuditi peptide na vrhu liste. Koža sadrži prirodne peptide, koji doprinose strukturalnoj snazi kože i čuvaju je čvrstom i elastičnom. Ali peptidi koji se koriste u nezi kože su laboratorijski kreirani. Ovi nizovi amino kiselina penetriraju u kožu kako bi rešile uobičajene probleme u vezi sa kožom, uključujući i bore, iznutra. Zbog njihove efikasnosti, peptidi i proizvodi koji ih sadrže se veoma cene u kozmetičkoj industriji.

Peptidi za kožu

Ako niste čuli za upotrebu peptida u proizvodima za negu kože, mi ćemo vam reći šta ste propustili. Peptidi su prošli dug put i nova istraživanja o tome kako imaju izvanredne koristi za kožu. Neke informacije su preterane, dok drugi aspekti vezani za koristi peptida za kožu zaslužuju vašu pažnju.

Šta su peptidi?

Prvo, moramo početi sa naukom: peptidi su fragmenti proteina. Sami peptidi se sastoje od aminokiselina. Kada se amino kiseline kombinuju u određenim formacijama, one stvaraju specifične peptide (i postoje stotine peptida), a kada se na određeni način formiraju peptidi, oni prave određene proteine.

Proteini su osnovni građevinski blokovi kože. Bez peptida, koža ne može da ostane netaknuta, a rezultat je gubitak čvrstoće, pojava bora, promena teksture i koža koja ne može da se bori protiv spoljašnjih uticaja kao što je to nekada činila.

Ono što je fascinantno u vezi sa peptidima jeste to što je obilno istraživanje jasno pokazalo da svaki od njih radi na veoma specifičan način da odredi preciznu potrebu za negu kože. Oni takođe “govore“ koži da radi ono što je potrebno da pomogne u revitalizaciji ovih građevnih blokova, što može pomoći protiv starenja kože.

Peptidi za kožu, nova generacija kozmetičkih preparata sa visokim učinkom, možda i najvećim do danas. Počelo je proizvodnjom lekova na bazi peptida koji ne oštećuju druge organe prilikom kozumiranja i mogu se koristititi paralelno više vrsta tj za lečenje više unutrašnjih organa.

Peptidi u nezi kože

Peptidi mogu učiniti neverovatne stvari za kožu, ali ne zamenjuju ono šta kozmetičke korektivne procedure mogu učiniti.

Ne postoji jedno rešenje za sve znakove starenja i druge probleme kože koje imamo, a peptidi nisu izuzetak. Vi biste varali vašu kožu da pomisli da je svaki pojedinačni peptid (ili bilo koji drugi specifični sastojak za negu kože) sam po sebi spasilac vaše kože. Dakle, najbolje je koristiti takve proizvode za negu kože koji u sebi, pored specifičnih peptida, sadrže i neke druge sastojke koji deluju pozitivno na kožu.

Obećavajuća nova istraživanja podržavaju upotrebu peptida u proizvodima za negu kože. Njihova sposobnost da pomognu u revitalizaciji građevinskih blokova kože tako da ona postane otpornija je predivna prednost za kožu.

Peptidi zahtevaju “prijatelje“

Kao što smo već napomenuli, peptidima su potrebni „prijatelji“ u vidu pomoćnih sastojaka koji će pomoći u rešavanju svih potreba kože. Bilo koja formula za negu kože koja vredi vaših teško zarađenih para mora uključiti specijalizovane sastojke o kojima pričamo, kao što su antioksidanti, sastojci koji dopunjuju kožu i sastojke koji obnavljaju kožu (koji uključuju peptide). Peptidi mogu puno učiniti sami, ali svakako je rezultat puno bolji ako deluju u kombinaciji sa navedenim sastojcima.

Pentapeptidi

Pentapeptidi su napravljeni od pet peptidnih jedinica povezanih zajedno. Oni deluju stimulišući proizvodnju kolagena i hijaluronske kiseline, dve prirodne komponente kože koje ljudi izgube dok stare. Pošto kolagen i hijaluronska kiselina rade kako bi podržali strukturu kože, njihov gubitak rezultira borama i opuštenošću kože. Korišćenje pentapeptida je jedan od načina da se zaustave ova oštećenja.

Oligopeptidi

Oligopeptidi koji se nalaze u proizvodima za negu kože su slični pentapeptidima, ali umesto pet jedinica sadrže šest, sedam ili više. Ponekad se to odnosi na njihova specifična imena – heptapentide za one sa sedam peptidnih jedinica, na primer. Oligopeptidi, kao što su pentapeptidi, stimulišu proizvodnju kolagena i hijaluronske kiseline.

Bakarni peptidi

Bakarni peptidi povezuju molekule bakra kako bi obavili svoju aktivnost. Kombinacija molekula peptida i bakra ulazi u duboke slojeve kože. Ovde se stimuliše rast kolagena i promoviše izlečenje kože.

Neuropeptidi

Neuropeptidi deluju tako što utiču na neurotransmitere u koži. Kada se ovo desi, nervne ćelije kože prestanu da komuniciraju i opuštaju se. Celokupni efekat je da koža postane glatkija i bore nestaju.

Exit mobile version